Siirry sisältöön

Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat aloittaa ravintolatoiminnan Juttutuvassa ja Meripaviljongissa

Julkaistu 1.7.2025

Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat vahvistaa asemaansa Helsingin ravintolakentässä aloittamalla operoinnin kahdessa tunnetussa ravintolassa. 1.7.2025 alkaen. Food&Events Tapahtumaravintolat ottaa vastuulleen legendaarisen Juttutuvan ja ainutlaatuisen, merellisen Meripaviljongin toiminnan. Ravintola Meripaviljonki avautuu asiakkaille keskiviikkona 2.7. ja ravintola Juttutupa perjantaina 4.7.2025.

Kyseessä on ensimmäinen vaihe Food&Events Tapahtumaravintoloiden toiminnan laajentumisessa osaksi Paasitornin ravintolakokonaisuutta. Samaan aikaan Restel ottaa operoinnin haltuunsa talon tilausravintoloissa Paasiravintolassa ja Paasin Kellarissa, ja myöhemmin tänä vuonna myös ravintola Graniittilinnassa.

Juttutupa on jo yli vuosisadan ajan ollut olennainen osa Helsingin kulttuurielämää ja kaupunkilaisten kohtaamispaikka. Se on ollut tunnettu paitsi historiastaan myös legendaarisista musiikkiklubi-illoistaan, jotka jatkuvat tulevaisuudessakin uudistumisen rinnalla. Meripaviljonki taas tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen kelluessaan Eläintarhanlahden yllä, yhdistäen huikeat maisemat ja laadukkaan ruokatuotteen tavalla, jota ei muualta Helsingistä löydy.

Uuden aikakauden alkaessa Restelin tavoitteena on kehittää molempien ravintoloiden asiakaskokemusta kokonaisvaltaisesti, erityisesti ruokatuotteen ja palvelun näkökulmasta. Molemmissa ravintoloissa tullaan panostamaan sesongin mukaisiin raaka-aineisiin, ruokien visuaaliseen ilmeeseen sekä vastuulliseen tekemiseen.

“Haluamme nostaa Juttutuvan ja Meripaviljongin ruokatuotteen uudelle tasolle. Tarjoamme asiakkaille sesongin raaka-aineista valmistettuja kauniisti viimeisteltyjä annoksia, joissa vastuullisuus ja maku kohtaavat,” sanoo keittiötoimenpäällikkö Sami Toijanen.

Meripaviljongin tuleva ruokalista kantaa työnimeä ”Makuja Meren Sylistä”, ja se vie asiakkaat makumatkalle veden äärelle. Alkuun voi nauttia esimerkiksi raikkaasta kurkkugazpachosta ja kuhacevichestä, joissa yhdistyvät pohjoisen veden puhtaus ja Etelä-Amerikan vivahteet. Listalta löytyy myös valkosipulilla maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä savuisella tomaattidipillä sekä täydellisesti paistettua turskanseläkettä, joka tarjoillaan rapean perunakroketin ja silkkisen rapuveloutén kanssa. Huipennuksena on klassinen Hummeri Thermidor, jonka rinnalla tarjoillaan parmesanranskalaisia ja raikasta vihreää salaattia, moderni tulkinta merellisestä fine dining -elämyksestä.

“Tavoitteemme on vahvistaa molempien ravintoloiden asemaa osana Helsingin ravintolakulttuuria. Kehitämme toimintaa ruokatuotteen ja asiakaspalvelun näkökulmasta, samalla kunnioittaen paikan historiaa,” sanoo Food&Events Tapahtumaravintoloiden liiketoimintajohtaja Kristian Helanne.

Graniittilinnan tulevasta uudistuksesta kerrotaan myöhemmin. Restel kuitenkin lupaa, että kyseessä tulee olemaan jotain täysin uutta ja ainutlaatuista, joka tuo tuoretta eloa sekä Paasitornin että koko Kallion alueen ravintolatarjontaan.

“Uudistamme Graniittilinnan toiminnan kokonaisvaltaisesti ja lanseeraamme uuden konseptin ensi syksynä,” Helanne avaa.

Restelin Food&Events Tapahtumaravintolat -brändi tunnetaan laadukkaista ravintola- ja tapahtumapalveluista eri puolilla Suomea. Nyt alkava laajentuminen vahvistaa konsernin kasvustrategiaa pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja:

Kristian Helanne Liiketoimintajohtaja Food&Events Tapahtumaravintolat Puh. 040 831 8300

Osku Pajamäki Toimitusjohtaja Paasitorni Puh. 050 5555245

Food & Events